2015. április 12., vasárnap

Így növelhető az e-könyvolvasó élettartama

Megfontolásra érdemes szabályok régi és leendő e-könyvolvasó tulajdonosoknak, melynek betartásával bármely e-könyvolvasó élettartama jócskán megnövelhető.
Az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő e-könyvolvasók bizonyos fokú figyelmet igényelnek használatkor. Íme, az 5 szabály:

Óvni a fizikai sérülésektől
Érdemes minimálisra csökkenteni az eszköz karcolódásának és külső sérülésének lehetőségét. Különösen azok vigyázzanak, akik szeretnek útközben olvasni, és gyakran tartják az e-könyvolvasót táskában vagy a zsebükben. Az e-könyvolvasókhoz sokféle színű, mintájú és anyagú tok érhető el, amelyek nem csak védik, hanem stílusossá is teszik a készülékeket.

Rendszeres tisztítás
A kijelzőt legalább heti rendszerességgel érdemes puha textíliával megtisztítani. A mikroszálas anyag a legmegfelelőbb erre a célra, de alkoholmentes nedves törlőkendő is megteszi, ám érdemes utána szárazra törölni a képernyőt. Sokan nincsenek tisztában vele, hogy a maró hatású folyadékok, mint az alkohol, az aceton és egyéb oldószerek rongálják a kijelzőt, ezért azokat mindenképpen érdemes kerülni.

Óvatosan a gőzzel!
Nehéz megállni, hogy egy forró fürdő alkalmával ne vegyük elő az e-könyvolvasót, a gőz azonban bejuthat a készülék belsejébe, és ott lecsapódva károkat okoz.

Megfelelő töltés
Az akkumulátor hosszú élettartamának biztosításához a vásárlás után érdemes azonnal feltölteni a készüléket. Amikor az e-olvasó jelzi, hogy a töltöttség alacsony, a legjobb, ha kikapcsoljuk, és 8-12 órán keresztül töltjük. Ez lámpaoltásnál könnyedén megoldható.
Érdemes elkerülni, hogy a készülék teljesen lemerüljön. A lítiumion-akkumulátoroknál nincsen ún. memóriaeffektus, ezért nincs szükségük mélykisülésre. Az akkumulátor hosszú távú tárolásához a 30-50%-os töltöttség és a nagyjából 15 fokos hőmérséklet az ideális.

Nem szeret napozni
Az e-könyvolvasók nem képesek hűteni magukat, ezért óvni kell őket a túlhevüléstől. Ne tegyük őket ki hosszú ideig közvetlen napsütésnek, és ne hagyjuk olyan hőforrások közelében, mint a radiátor!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése