2015. július 19., vasárnap

Ma ilyen ekönyvolvasót érdemes olvasni

Remélem azt tudod már, hogyha ekönyvolvasót keresel, csakis E Ink képernyős készülékek közt válogass. Azonban még itt is érezhetjük a bőség zavarát, ugyanis rengeteg csalogató ajánlat halmozódik fel manapság, mégis tudni kell melyik a legjobb számunkra.
Most megmutatom, melyik a legkorszerűbb Kindle készülék!

E Ink képernyő

Az elektronikus papírt először Nich Sheridan tárta 1975-en a közönség elé Amerikában, de nem hozott nagy sikert. Így a hetvenes években még nem terjedt el, pedig a technológia újdonságaként akart berobbanni.
A 90-es évek második felében, 1996-an Joseph Jacobson egy újfajta elektronikus papírt hozott lére üveg helyett rugalmas műanyaglapok használatával. 3 évvel később bejelentették az első papírszerű kijelző piacra dobását, mely az elektronikus tinta technológiáját alkalmazza.

2004-ben a Sony bemutatta az első e-könyv olvasót. A készülék ekkor még csak a szürke 4 árnyalatát volt képes megjeleníteni. 2007-ben két új szereplő jelent meg a piacon: megalakult a PocketBook, míg az Amazon a Kindle márkanév alatt szintén megkezdte az E-Ink készülékek gyártását.

Az általunk ajánlott, mai ekönyvolvasók a legkorszerűbb E Ink Carta kijelzőt használják: ezek már 15:1 arányú kontrasztot és 20%-kal hatékonyabb fényvisszaverő képességet kínálnak. Optikai tulajdonságait tekintve az E Ink Carta képernyő szinte megegyezik a papírral. A modern készülékek, mint pl. a Kindle Voyage ezt a technológiát használják.

De itt a többi is: Kindle 6, Kindle Paperwhite 2 és a legújabb, mely a napokban jelent meg, a Kindle Paperwhite 3 megnövelt képernyőfelbontással.




Forrás: http://www.hirado.hu/2015/07/10/ma-ilyen-e-konyv-olvasot-erdemes-venni

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése