2016. május 21., szombat

Könyvfészek

Őszintén szólva tetszik, ha egy magánszemély, egy szervezet vagy akár egy egész város összefog és olyan akciót hirdet, mely olvasásra késztet minket, vagyis inkább kedvet csinál hozzá egy program keretében, mitöbb az még jobb, ha mindez ötletes, kreatív. Ilyen példaként említve a most aktuális „könyvfészek” kampány, mely május 18-tól indult.

Könyvfészek
Románia egyik városában, Nagykárolyban a nagykárolyi Kulturális Igazgatóság fejébe vette, hogy kampányt indít a szabadban való olvasás népszerűsítésére. E kampány a könyvfészek nevet kapta, merthogy a Nagykárolyi Kastély közelében faházikókat helyeztek el, benne sok-sok könyvvel, köztük nemcsak román, de magyar nyelvű olvasmányokkal.

A Nagykárolyi Kastély
A nagykárolyi Kulturális Igazgatóságnak ez a második próbálkozása a szabadban való olvasás kampányával kapcsolatban, ugyanis már tavaly is nagy sikereknek örvendetett ez az akció. De nemcsak a felnőttekre, hanem a kicsikre is gondoltak, mivelhogy gyermekeknek való olvasmányokra is lelhetünk a kiskuckóban, sőt ez a könyvfészek lejjebb is van, mint a többi.

Négy könyvfészek található a Nagykárolyi Kastély közelében, melyekben 14-14 könyv várja, hogy kézbe vegyék, így járókelők kedvükre válogathatnak a fészkekben található könyvek között. A nem mindennapi akció a nyár végéig tart, így kedvünkre mehetünk el (akár gyerekeinkkel) a szabadba sétálni és egy kis időre egy fa tövében megpihenni a könyvfészekből szerzett jó kis irománnyal.
Ti tudtok hasonló kampányokról, akciókról Magyarországon? Ha igen, írjátok meg nekünk üzenőfalunkon keresztül. 
Forrás: http://nagykaroly.szatmar.ro/Ujra_olvashatunk_a_szabadban/hirek/52815

A szabadban való olvasás kampány


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése