2015. szeptember 22., kedd

Az Amazon melléfogása: Amazon Fire Phone

Már a kezdeti jelek sem voltak biztatóak, de a forgalmazás utáni pár hónap is jelezte: ezzel most alaposan mellélőtt az Amazon. A 3D hatású kezelőfelülettel ellátott androidos mobil meg sem közelítette a tabletek és az ekönyvolvasók sikereit, ezért mennie kell.


Amazon Fire Phone
A visszavonulás első jelei akkor mutatkoztak, amikor a Fire Phone termékoldaláról kiderült, hogy a mobil egyik verziója sincs raktáron, illetve arra sincs utalás, hogy mikor várható új szállítmány. Az Amazon sorra elbocsátotta a Fire Phone-nal foglalkozó munkatársakat, és az a hír is járta, hogy teljes átszervezés előtt áll a cég hardveres stratégiája, amiben már nem jut szerep az alig több mint egy évet élt okostelefonnak.

A felfedezést követően az Amazon közleményt adott ki az ügyben, amiből kiderült, hogy a Fire Phone készletek augusztus végére valóban kifogytak az USA-ban és globálisan is, és a vállalat nem tervezi annak újra feltöltését. Hivatalosan, egyértelműen az Amazon tehát nem mondta ki, hogy a Fire Phone befejezte pályafutását, a jelek, a nyilatkozatok, valamint az utóbbi időben piacra dobott új termékek azt mutatják, hogy mégis erről van szó.
Amazon Fire Phone
A nyitány után egy hónappal az elemző cégek mérései azt mutatták, hogy szinte nem is érzékelhető a mobil jelenléte a piacon, ami már előre jelezte, hogy elég komoly a gond. A következő lépés szeptemberben következett, amikor a 200 dolláros, szolgáltatói ár eltűnt és a vásárlók 99 centért, azaz gyakorlatilag ingyen vihették volna a telefont.
A bukásnak csak az egyik eleme volt az árképzés. A másik problémát nemes egyszerűséggel az jelentette, hogy a telefon bűn rossz volt. A termékoldalon hatalmas mélységeket jártak meg az értékelések, ahol a mai napig az 1 csillagos vélemény vezet a maga 44 százalékával, 5 csillagot pedig a vásárlók 27 százaléka adott rá.

Forrás: http://bitport.hu/rovid-szenvedes-utan-kimult-az-amazon-fire-phone



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése